63 Günlük Bebek

Toddler (1-3 Yaş)Ruh Sağlığı & Destek
2b6576e4 profile picture

2b6576e4 |

Merhaba bebeğim 4 gündür falan kakası hardal sarısı ve yer yer yeşil noktalar olmaya başladı 🥹 ilk başta mukusluydu sonra o düzeldi ama yeşiller devam ediyor normal deniyor keyfi de yerinde ama ben endişeleniyorum sizce neden olmuştur? Bende sindirim sıkıntısı çekmiştim o dönemde benden geçmiş olabilir mi ? 🥲

Cevaplar

bjzmt2fzj2 profile picture

Korkmayın. Gayet normal ve sağlıkla ilerliyor bebeğiniz.

me.goktepe profile picture

Gayet normal bir durum gibi anlattığınız şey 😊 bizim de zaman zaman değişiklik gösteriyor endişelenmeyin 👼

ferzanebe profile picture

63 günlük bir bebeğin kakasının hardal sarısı olması normal kabul edilir 🌸; arada yeşil noktalar görmek de çoğu zaman sindirim sistemiyle ilgilidir. Bunun birkaç nedeni olabilir: • Anne sütüyle beslenen bebeklerde ön süt/son süt dengesizliği (ön süt fazla alındığında kaka daha sulu ve yeşil olabilir). • Bebeğin bağırsaklarının hâlâ olgunlaşma sürecinde olması. • Anne veya bebekte ufak sindirim değişiklikleri. • Bazen annenin beslenmesindeki bazı yiyeceklerin (yeşil yapraklı sebzeler gibi) etkisi. 📌 Eğer bebeğinizin keyfi yerindeyse, kilo alımı normal devam ediyorsa ve kakada sürekli mukus, kan veya çok kötü koku yoksa bu tablo genellikle normaldir. ⚠️ Dikkat etmeniz gereken durumlar: • Kakada sık tekrarlayan mukus veya kan olması, • Bebeğin ağrı, huzursuzluk, kilo kaybı göstermesi. Bu durumda doktorunuza danışmanız en güvenli yol olacaktır. ✨ Özetle: Hardal sarısı kaka normal, yeşil karışması sık görülebilir ve çoğunlukla geçicidir; siz sadece bebeğin genel halini, kilo alımını ve kakadaki değişikliklerin devamlılığını takip edin.🦋