5. Hafta atağı

Yenidoğan (0-6 Ay)
1221fe6b profile picture

1221fe6b |

Selamlar bebeğim 36 günlük, 2-3 gündür akşam olduğunda çıldırıyor ne yapsam susturamıyorum emmek istemiyo sürekli ağlıyo 4-5 saat uyutamıyorum sonrasında ağlamaktan bitkin düşüp zar zor uyuyor yine de tam dalamıyor 5. Hafta atağı diyorlar ne yapsam sakinleşir bilgisi olan varsa çok sevinirim

Cevaplar

9tcx2hj8yt profile picture

Kundak yapıyor musun çok ise yarıyor

eminedenizz.4725 profile picture

Ayaklarını çekerek aglıyorsa gaz sancısı çekiyo olabilir gaz masajı yapmayı deneye bilirsin aynı sorunu yaşadım sürekli gaz masajı yapıyorum

m6rnypm4tb profile picture

Sadece göğsünüze yatırın. Ten tene temas en iyi çözüm. 55 günlük bebeğim var 36. Günde bizim de öyle oldu 🥲

8xn2j7tb2k profile picture

Benim de bebeğim 32 günlük. 5. Haftanın içindeyiz. Biraz değişti. 4 saat uyuyan bebek saat başı emmek istiyor. Zaten meme uçlarım yara. Perişan oldu artık. Şükür susuyor ama tuhaf tuhaf yöntemlerle.

Haydiuykuya profile picture

5. hafta atağı, bebeğinizin yaşadığı ilk büyüme atağıdır. Bu dönemle birlikte bebeğiniz dış dünyayı daha yoğun algılamaya ve anlamlandırmaya başlar. Genellikle 1 hafta kadar sürebilir. Bu süreçte en çok bildiği ve güvendiği alan olan anne kucağı ve meme bebeğinize en iyi gelen şeylerdir. Ten teması, bebeğinizi regüle etmek ve kendini güvende hissetmesini sağlamak açısından oldukça etkilidir. Uykuya geçişi desteklemek için; • Uyku öncesi ılık bir banyo • Loş ışıkta nazik bir masaj • Yarım kundak • Beyaz gürültü • Yavaş ve ritmik aşağı-yukarı salınımlar yapmak bebeğinizin sakinleşmesine ve uykuya geçişine yardımcı olabilir.🌸