4.ay atakları

Yenidoğan (0-6 Ay)Emzirme
766a506a profile picture

766a506a |

Merhabalar. Bebeğim 3 ay 21 günlük gündüz uykuları yok denecek kadar az ve meme reddi yaşıyoruz emmediği içinde sütüm yok ne yapabilirim sütüm tekrar gelir mi bu ataklar ne zaman biter

Cevaplar

Haydiuykuya profile picture

Merhabalar 🍀 4. ay ile birlikte değişen uyku döngüsü, bebeğinizin uykularını etkileyebilir. Bu uyku gerilemesi döneminde; uykuya direnç, gece sık uyanma, geceleri uzun süre uyanık kalma ve gündüz uykularında kısalma çok sık karşılaştığımız durumlardır. Bu dönemde bebeğinizin algıları da belirgin şekilde açılır. Bu nedenle meme reddi ile de sıkça karşılaşırız. Meme reddinin yaşandığı bir süreçte uyku düzeniyle ilgili yoğun düzenlemeler yapmak hem sizi hem bebeğinizi zorlayabilir. Bu yüzden öncelik, meme reddini önlemek ve beslenmeyi korumak olmalıdır. Meme reddinin birçok nedeni olabilir. Kullandığınız parfüm, yediğiniz yiyeceklerden kaynaklanan kokular da bebeğinizi etkileyebilir; bunları gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Süt devamlılığı bebeğin memeyi emmesi ile aktifleşebilir. Tabi bu konuda bir emzirme danışmanından bilgi almanız daha doğru olacaktır. Benim size önerim memeyi; • Bebeğiniz çok aç ya da çok tok değilken, • Sakin ve loş bir ortamda, • Uykuya meyilli olduğu anlarda teklif edebilirsiniz. Meme reddi süreci netleştikten sonra uyku düzeniyle ilgili adımlar atmak daha sağlıklı olacaktır. Bu ay için uyku adına önerim; • Uyku aralıklarına dikkat etmek, • Uyku öncesinde bebeğinizi rahatlatacak sıralı ve sakin rutinler oluşturmaktır. Bu geçiş döneminde sabırlı ve esnek olmak, süreci çok daha kolaylaştıracaktır. Sevgiler🌸