merhaba Melek hanım oğlum 1 hafta sonra 24 aylık olacak 2 haftadır odasını ayırdım uyurken verdiğim tek destek yanında sandalyede oturmak sallama olayını 2 hafta önce bitirdim çok çabuk adapte oldu ama gece uyanmalarimiz düzelmedi bizim. sallarken sabaha kadar 8 9 defa uyaniyordu smdi yine 4 defa uyaniyor. neyi nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum dogddugndan bu yana gündüz uykularını hiç aksatmadim çoğu seyi onun uykularina göre ayarlıyorum ama yok yani ben gece kesintisiz uykuyu bir türlü basaramadim
2 yaş uyku sorunu
Uyku
Cevaplar
Büşra hanım merhabalar🍀 Bebekler desteksiz uyusa bile 2-3 yaşına kadar gece 1-2 defa uyanabilir. Bu gayet normaldir. Burada önemli olan ya tamamen desteksiz ya da ufak bir destekle tekrar uykuya geri dönebilmesidir. Gece boyunca 90 dk lık bir uyku döngüsünde uyurlar. Bu döngülerde takılmalar olabilir. Bir bebek dönerek bu döngüyü atlar, biri gözünü açıp etrafa bakıp tekrar kapatarak atlar, diğeri ebeveyninden destek bekleyerek atlar. Hepsi de normaldir. Ayrıca bebeklerde büyük değişiklikler sıralı yapılmalıdır. Yani hem oda ayırma hem desteklerin gitmesi onu zorlamış olabilir. Biraz daha sabır ve ona vereceğiniz sevgi, güven, zaman ile halledebilirsiniz. Sevgiler🌸