63 Günlük Bebek

Ruh Sağlığı & DestekToddler (1-3 Yaş)
2b6576e4 profile picture

2b6576e4 |

Merhaba bebeğim 4 gündür falan kakası hardal sarısı ve yer yer yeşil noktalar olmaya başladı 🥹 ilk başta mukusluydu sonra o düzeldi ama yeşiller devam ediyor normal deniyor keyfi de yerinde ama ben endişeleniyorum sizce neden olmuştur? Bende sindirim sıkıntısı çekmiştim o dönemde benden geçmiş olabilir mi ? 🥲

Tartışmaya katılın

Yanıt vermek veya kendi sorunuzu sormak için Momy uygulamasını indirin.

Google Play'den alınApp Store'dan indirin

Cevaplar

bjzmt2fzj2 profile picture

Korkmayın. Gayet normal ve sağlıkla ilerliyor bebeğiniz.

me.goktepe profile picture

Gayet normal bir durum gibi anlattığınız şey 😊 bizim de zaman zaman değişiklik gösteriyor endişelenmeyin 👼

ferzanebe profile picture

63 günlük bir bebeğin kakasının hardal sarısı olması normal kabul edilir 🌸; arada yeşil noktalar görmek de çoğu zaman sindirim sistemiyle ilgilidir. Bunun birkaç nedeni olabilir: • Anne sütüyle beslenen bebeklerde ön süt/son süt dengesizliği (ön süt fazla alındığında kaka daha sulu ve yeşil olabilir). • Bebeğin bağırsaklarının hâlâ olgunlaşma sürecinde olması. • Anne veya bebekte ufak sindirim değişiklikleri. • Bazen annenin beslenmesindeki bazı yiyeceklerin (yeşil yapraklı sebzeler gibi) etkisi. 📌 Eğer bebeğinizin keyfi yerindeyse, kilo alımı normal devam ediyorsa ve kakada sürekli mukus, kan veya çok kötü koku yoksa bu tablo genellikle normaldir. ⚠️ Dikkat etmeniz gereken durumlar: • Kakada sık tekrarlayan mukus veya kan olması, • Bebeğin ağrı, huzursuzluk, kilo kaybı göstermesi. Bu durumda doktorunuza danışmanız en güvenli yol olacaktır. ✨ Özetle: Hardal sarısı kaka normal, yeşil karışması sık görülebilir ve çoğunlukla geçicidir; siz sadece bebeğin genel halini, kilo alımını ve kakadaki değişikliklerin devamlılığını takip edin.🦋