5 haftalık ilişki sonrası kanama

GebelikHamilelik Psikolojisi
vg9mch9d7h profile picture

Bu hafta 5. Haftanın içindeyim. Bugün ilişki sonrası parlak kırmızı renkte akıntıyla birlikte kanamam oldu. Çok korktum acile gittim ama saatlerce beklettiler. Bi şey olacaksa da olacaktı zaten. Muayeneyi de üstünkörü yaptı gibi. İlk muayenem. Keseyi gördü. Kanamayıda ilişki sonrasına bağladı. Progestan başladı. Korkmam gerekir mi? İlk gebeliğim ve henüz emin olmadığım için aileme de söylemedim soramıyorum da kimseye

Cevaplar

ferzanebe profile picture

Merhaba 💕 Erken gebelik haftalarında, özellikle ilişki sonrası parlak kırmızı kanama görülebilir. Rahim ağzı bu dönemde daha hassas ve kanlanması artmıştır. İlişki ya da muayene sonrası kolayca kanayabilir.🌟 Muayenede gebelik kesesinin görülmesi ve kanamanın ilişki sonrası başlaması genellikle düşükle ilişkili olmayan bir durumdur. Bu nedenle çoğu zaman istirahat ve gerekirse progesteron desteği ile takip edilir.👌 Kanamanın artması, pıhtılı hâle gelmesi, şiddetli kasık-bel ağrısı olması durumunda tekrar değerlendirilmesi gerekir. Şu an için sakin kalmanız, doktorunuzun önerdiği tedaviyi kullanmanız ve birkaç gün cinsel ilişkiden kaçınmanız uygun olur.💕 Gebeliğinizi aileye söylemek konusu da tamamen sizin kararınız 💕 Kalp atışını duyduktan sonra da söyleyebilirsiniz 🙂

vg9mch9d7h profile picture

Çok teşekkür ediyorum insanın hiç bilgisinin olmadığı bir konuda kendisini çaresiz hissetmesi ne yapacağını bilememesi çok üzücü🥲 iki gündür progesteron kullanmama rağmen kanama azar azar da olsa devam ediyor. Başka bir şehirde doktora gidiyordum normal kadın doğum kontrollerim için haftaya yanına gideceğim. Gelene kadar iğne kullanabilirsin dedi. Umarım her şey yolunda gider sevgiler ❤️