5.ci hafta atağı mı

Ek GıdaYenidoğan (0-6 Ay)
vb5jnpn57n profile picture

vb5jnpn57n |

Bebeğim 32 günlük ve gündüz park yatağında yatıyor ama geceleri kucakta uyumak istiyor. Yatakta yatmıyor ıkınma sesleri çıkarıp kendini uyandırıyor normal mi yaşayan var mı?? Doktora danışsam mı emin olamadım

Tartışmaya katılın

Yanıt vermek veya kendi sorunuzu sormak için Momy uygulamasını indirin.

Google Play'den alınApp Store'dan indirin

Cevaplar

Esraunsl profile picture

Hayırlı olsun ❤️ bebişinizin gazı var maalesef gaz damlası başlayabilirsiniz gaz masajı yapabilir duş aldırabilirsiniz gece uykusundan önce hem beslenmeden sonra mutlaka gazını çıkartmalısınız

Yanıtlar

Gazını kolaylıkla çıkarabiliyor ama hem alttan hem üstten. Onu çıkarana kadar mı huzursuz oluyor acaba. Boşuna damla vermek istemiyorum

Esraunsl profile picture

Gece 12-1 den sonra genelde ses çıkartarak uyuyor olurdu bizimki sonra uyanırdı sonra gaz çıkartınca rahatlardı aslında bizimkide gaz çıkartırdı sürekli ama daha çoktu gazı yani 5 ay sürdü bizim bu süreç inşallah sizinki çok kısa sürer

Esraunsl profile picture

Damla vermek istemiyorsanız bir kaç gün gece öncesinde masajla banyo yaptırın fark edecek mi bi gözlemleyin

Gazını kolaylıkla çıkarabiliyor ama hem alttan hem üstten. Onu çıkarana kadar mı huzursuz oluyor acaba. Boşuna damla vermek istemiyorum

Yanıtlar

nedd0705 profile picture

bu gaz problemi her bebekte olan bi durum çünkü henüz bağırsak florası gelişmemiş fazla gaz da yapabiliyor. gazı dışarı atacak kasları da çalıştırmayı zamanla öğreniyor o yüzden bocalıyor. ortalama 3-6 ay arası öğrenir bebekler. ses çıkarmaları bocalamadan kaynaklı yani çok normal. doktora sorsan damla tavsiye edecek ama bence uyku kalitesini etkilemiyorsa gereği yok. ben kolik bi bebeğim olduğu için mecbur kaldım 4. ayda rahatladı azaltarak bıraktım. ama uyku konusunda problem yaşamasaydık gerek duymayacaktım

eddacevik91 profile picture

Benim bebeğim tam 5 ay kucağımda uyudu ilk 3 ay gazı vardı çok. bırak geceyi gündüz bile kucağımda uyudu gaz damlası aldım ama işe yaramadı doktora sormuştum. gaz damlalarının ne faydası ne zararı var demişti gerçekten de öyleymiş.. 3. Aydan sonra kendi kendine geçti.. Evet çok ama çok zorlandım ama geçti gitti geçici süreçler o yüzden kendini kaygılandırma strese sokma Bebeğine bol bol karın masajı yap saç kurutma makinesi sesi iyi geliyordu kriz anında

Yanıtlar

nedd0705 profile picture

evet aslında bu kucakta uyuma ilk aylarda daha çok biyolojik bir ihtiyaç yani sadece gaz ile alakalı değil bu yüzden bol bol kucağa almalı ki güvenli limanı onun için inşa etmiş olup ileriki zorlukları daha kolay atlatmasına zemin hazırlamış olur 🩵