Bebeğim 32 günlük ve gündüz park yatağında yatıyor ama geceleri kucakta uyumak istiyor. Yatakta yatmıyor ıkınma sesleri çıkarıp kendini uyandırıyor normal mi yaşayan var mı?? Doktora danışsam mı emin olamadım
5.ci hafta atağı mı
Cevaplar
Hayırlı olsun ❤️ bebişinizin gazı var maalesef gaz damlası başlayabilirsiniz gaz masajı yapabilir duş aldırabilirsiniz gece uykusundan önce hem beslenmeden sonra mutlaka gazını çıkartmalısınız
Yanıtlar
Gazını kolaylıkla çıkarabiliyor ama hem alttan hem üstten. Onu çıkarana kadar mı huzursuz oluyor acaba. Boşuna damla vermek istemiyorum
Gece 12-1 den sonra genelde ses çıkartarak uyuyor olurdu bizimki sonra uyanırdı sonra gaz çıkartınca rahatlardı aslında bizimkide gaz çıkartırdı sürekli ama daha çoktu gazı yani 5 ay sürdü bizim bu süreç inşallah sizinki çok kısa sürer
Damla vermek istemiyorsanız bir kaç gün gece öncesinde masajla banyo yaptırın fark edecek mi bi gözlemleyin
Gazını kolaylıkla çıkarabiliyor ama hem alttan hem üstten. Onu çıkarana kadar mı huzursuz oluyor acaba. Boşuna damla vermek istemiyorum
Yanıtlar
bu gaz problemi her bebekte olan bi durum çünkü henüz bağırsak florası gelişmemiş fazla gaz da yapabiliyor. gazı dışarı atacak kasları da çalıştırmayı zamanla öğreniyor o yüzden bocalıyor. ortalama 3-6 ay arası öğrenir bebekler. ses çıkarmaları bocalamadan kaynaklı yani çok normal. doktora sorsan damla tavsiye edecek ama bence uyku kalitesini etkilemiyorsa gereği yok. ben kolik bi bebeğim olduğu için mecbur kaldım 4. ayda rahatladı azaltarak bıraktım. ama uyku konusunda problem yaşamasaydık gerek duymayacaktım
Benim bebeğim tam 5 ay kucağımda uyudu ilk 3 ay gazı vardı çok. bırak geceyi gündüz bile kucağımda uyudu gaz damlası aldım ama işe yaramadı doktora sormuştum. gaz damlalarının ne faydası ne zararı var demişti gerçekten de öyleymiş.. 3. Aydan sonra kendi kendine geçti.. Evet çok ama çok zorlandım ama geçti gitti geçici süreçler o yüzden kendini kaygılandırma strese sokma Bebeğine bol bol karın masajı yap saç kurutma makinesi sesi iyi geliyordu kriz anında
Yanıtlar
evet aslında bu kucakta uyuma ilk aylarda daha çok biyolojik bir ihtiyaç yani sadece gaz ile alakalı değil bu yüzden bol bol kucağa almalı ki güvenli limanı onun için inşa etmiş olup ileriki zorlukları daha kolay atlatmasına zemin hazırlamış olur 🩵