5 aylık uyku düzeni

UykuYenidoğan (0-6 Ay)
c2cfce4d profile picture

c2cfce4d |

Merhabalar 5 aylık bir oğlum var uyku düzenini henüz oluşturamadım gün içinde 2-3 saatte bir yarım saat kadar uyutuyorum ama ayağımda sallayarak uyutabiliyorum sadece gece derin uykusuna da 11 buçuk gibi yatıyor sabah 6 gibi emmek için uyanıp tekrar 2 saat kadar uyuyor sonrası kısa gündüz uykusu bunu ne şekilde ve nasıl doğru yapabilirm

Cevaplar

f7b1da69 profile picture

f7b1da69

Kısa gündüz uykularının normal olduğunu biliyorum. Her iki saatte bir uyuyor benim oğlum da 4,5 aylık olacak. Bizim de bir günümüz bir günümüzü tutmuyor. Ancak gece uykusu 11 buçuk çok geç değil mi bebek için ?

c2cfce4d profile picture

c2cfce4d

Kısa gündüz uykularının normal olduğunu biliyorum. Her iki saatte bir uyuyor benim oğlum da 4,5 aylık olacak. Bizim de bir günümüz bir günümüzü tutmuyor. Ancak gece uykusu 11 buçuk çok geç değil mi bebek için ?

- f7b1da69

Gece derin uykusu ortamala 6-7 saat ancak bu uykuya gece 11 den önce uyumuyor bence de çok geç ama daha erken saatlerde yatırdığım zaman tekrar bu saatlerde kalkıyor (11 civarı) birdaha emip derin uykuya ancak öyle dalıyor

Haydiuykuya profile picture

Merhabalar🍀 Güne en geç 7-7.30 gibi başlatıp 2-3,5 saat aralıklarında 3 uyku düzeni ile başlayabilirsiniz. 50 dk dan kısa yaptığı her uykuda muhakkak bebeğinizi tekrar uyutarak gündüz uykularını uzatmalısınız. Uyku öncesi yapılan bir rutin uykuya geçişi rahatlatacaktır. Tüm bunların yanında tabi ki destekleri minimum düzeye indirmek sağlıklı bir uyku düzenini de beraberinde getirecektir. Sevgiler🌸