5.ay ve ağlama krizleri

Ek Gıda
2bfdaaed profile picture

2bfdaaed |

5.aya. 5 gün kaldı ve oğlum durmadan sadece ağlıyor ateşi yok kakası ve çişi normal bir yerinde bir şey yok ama devamlı ağlıyor mama yemeyi reddediyor mama yerken ağlıyor uyku geriliği yaşıyoruz. Mama yemek yerine yemek yemek için sofraya atılmaya çalışıyor acaba ek gıda almak istiyor olabilir mi çok fena sıkışmış hissediyorum ve çözüm bulamadığım için sinir basıyooor lütfen böyle şeyler yaşayan varsa sorun nolabilir ya da napılabilir

Cevaplar

e02fbf53 profile picture

e02fbf53

Aynı durumları bende yaşıyorum maalesef çıldırmak üzereyim uyutuyorum 5 dk demeden sanki uykusunu almış gibi kalkıyor o kadar zorlanıyorum ki anlatamam yani 10 unda tam 5 aylık oluyoruz bizde gündüz uykuları zaten hak getire yarım saat sürekli

ferzanebe profile picture

Merhaba 💕 Diş hassasiyeti, gaz/karın rahatsızlığı, büyüme atağı ya da dikkatinin çok dağılması gibi sebepler olabilir. Ek gıdaya “sofraya uzanma” tek başına hazır olduğunun kanıtı sayılmaz. Genelde 6. ay civarı ve baş-boyun kontrolü iyi, destekle oturabiliyorsa, dil itme refleksi azaldıysa başlanır. Şimdilik doktorunuz önermedikçe erken başlamanızı önermem. Evde deneyebilecekleriniz: beslenmeyi sakin/loş ortamda ve kısa aralarla teklif edin, zorlamayın; uykulu anlarda (uykuya dalarken/uyanırken) daha iyi alabilir; gaz çıkarma, ılık banyo, karına nazik masaj ve gün içinde kısa temiz hava yürüyüşü iyi gelebilir. Bunlara rağmen mamayı tamamen reddediyorsa belki mamayı ya da biberon başlığını değiştirmekte bir alternatif olabilir. Biberon başlığı yavaş akışlıysa yine red olabiliyor bazen bebeklerde💕