Merhaba herkese 5,5 aylık bir bebeğim var. Tummy time sevmiyor sürekli ağlıyor. Gün içinde çok az yapabiliyoruz. Bu yüzden boyun ve sırt kasları iyi gelişmiş değil. Kafasını tutuyor ama otururken ya da kucağımdayken kafası öne düşüyor. Ya da oturma çalışmaları yaparken gövdesini tam dik tutamıyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı çok endişeleniyorum. Bazen diyorum sanki bize tummy time mı yaptırdılar diye ama yine de kendime engel olamıyorum kafama takma konusunda.
5,5 ay bebek dönmüyor ve oturamıyor.
Yenidoğan (0-6 Ay)Genel Sohbet
Cevaplar
cdc92294
Benim bebeğim 5 aylık o da otaramıyor ve dönemiyor tummy time seviyor aslında ama yine de yapamıyor bunları :) o kadar endişelenmiyorum ben sağlık açısından bir problemi olmayan hangi çocuğun oturamadığını veya dönemediğini gördünüz :) vardır onun bir vakti tabi yine de bizim destek olmamız lazım ama çok dert etmeyin yaparlar inşallah hepsini sıkmayın canınızı :)
karın üstü zamanı çeşitlendirebilirsiniz pilates topunda olabilir kolunuzun üstünde avucunuz başını çene boyun kısmından tutacak şekilde havada etrafı gezerek olabilir. karşısına geçebilirsiniz önüne borcam içine su doldurup oyuncakları koyabilirsiniz