4. ay uyku sorunu

Uyku
zeynep profile picture

oğlum 17 haftalık uyutma tekniklerinin hepsi 15. dk olunca çığlıkla bitiyor hiçbir şey işe yaramıyor, uyuyacağını anladığı an ağlamaya başlıyor sanki, gece gündüz fark etmiyor, keşke uyku vakti gelince biri benim yerime uyutsa nasıl uyutuyorsunuz siz bu bebeleri, bide bugün masumane akşam üstü yıkadım çabuk uyusun diye uyudu da, 40 dk sonra uyandı 2 saattir uyanık şu an nasıl uyutacağım bu çocuğu açtım ışığı oturuyoruz

Cevaplar

986b64bb profile picture

986b64bb

uyku gerilemesi yaşıyor bebeğiniz. uyanıklık süresi dolunca daha çok ağlarlar strese girerler aslında uyumak istiyorlar ama yapamıyorlar. bi rutininiz varsa hiç bozmayın. örneğin her akşamki gibi rutinini yapın pışpışlama esnasında ağlıyorsa başka şekilde deneyin. hepsinde çığlık atıyor demişsiniz ama birinden diğerine geçerken mutlaka uykusuna yenik düşecek. tekniği ne sık değiştirin ne de çok fazla ağlatın. stabil bi gidişat uykusunu getirir sürekli değiştirmek beynini uyarır. ışık açmayın rutin dışında bişi yapmak ters etki eder. loş ışık beyaz gürültü kucak pışpış varsa pilates topu sling bunları bi dneeyin

hanifeatr profile picture

benim bebeğim 14 haftalık hafta hafta aralarında tabii değişiklikler oluyor Ama ben ne olursa olsun ışığı açmıyorum 7.20'de uyutmaya başladım 9.40'da anca uyudu her bir ağlamasında tekrar koydum tekrar aldım emzirdim tekrar koydum en sonunda yenik düştü ve uyudu. doktor bana tam uyumadan daldığı anda koy. senin kucağında uyuyor bir uyanıyor ki senin kucağında değil korkuyordur bebekler bunları hisseder dedi. benim oğlum her bıraktığımda ağlıyor çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor henüz ben de bir çözüm bulamadım ama biraz sabır işi asla ışığı açmıyorum ve ışığı kapatmadan önce mutlaka uyku vakti geldi artık iyi geceler deyip kapatıyorum herhalde bir şekilde alışacaklar belki de aylarca böyle devam edecek