38.Hafta İri bebek

Doktor & HastaneDoğum
Cedi profile picture

Cedi |

Merhaba ben 38. Hafta kontrolünde çatı muayenesi oldum doktor çatımın basık olduğunu iri bebek doğurmamın zor olacağını söyledi. Bebeğim 3400 görünüyor ve kilo aldırma dedi yediklerime dikkat ediyorum ama ne kadar dikkat edersem edeyim 40. Haftayı beklersem bebek 3800 ve üstüne ulaşabilir ve doğum zor olur korkusu var doktorum haftaya suni sancı deneyebiliriz dedi normal doğum yapmayı çok istiyorum ama bebeğimi riske atmak hiç istemem. Doktorum 3600’e kadar kilo alabilir ama sonrası riskli dedi bir de 40. Hafta bayram ve arifeye denk geliyor doktorum şehir dışında olacak yani 40. Haftayı beklemek istemiyorum şu an tam 38+4’üm sizce doğum başlamazsa ne yapmalıyım direkt sezeryan günü mü alayım suni sancı mı deneyeyim benim durumumda olan oldu mu şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar

44f4ec46 profile picture

44f4ec46

Ben olsam bayramı beklemeden olurdum daha iyi olur doktor buradayken zaten bebek artık gelişimini tamamlıyor

660b0892 profile picture

660b0892

38+1 de sezeyan oldum 3470 kg doğdu kızım ama benim geçmişteki ameliyatımdan dolayı sezeryan zorunluydu normal doğum riskli değilse sizin ve bebek için normal doğumu tercih edin bence doğum sonrası sezeryan ağrısı iyileşme süreci çok zorladı beni umarım sağlıkla kolaylıkla doğumunuzu yaparsınız şimdiden güzel günleriniz olsun.

kuflimon profile picture

benim bebeğim de en başından beri ileride gidiyordu 37 haftada ddiyet verdiler kilo aldırma diye. 38+1 de kontrolüm vardı 2 cm açıklık var dediler. Bebek kilosu 3600 dü. 39 a kadar gelmezse biz alacağız dediler. fitil ve suni sancı denemesi olacaktı. 38+4 te 2.kontrol vardı ve yine 2 cm açıklık devam ediyor artmamıştı. 39+1 e kontrol verdiler i gün değerlendireceğiz dediler. 38+5 te karnım sürekli sağa doğru uzuyordu rahim kasılıyormuş ve bebek hareketi çok az diye acile gittim. serum vs denediler sancım başlamıştı ama hiç bir şekilde hissetmiyordum 5 dk da bire düşmüştü. Bebek nabzı yükseldi diye serumu arttirdilar sakinlessin diye. en son yine açıklık artmayınca sezeryan aldılar. çok yüksek ihtimalle size de suni vs denemeden sezeryan alalım diyecekler. benzer durumları yaşayacağız. doktorunuz iri bebeği doğurmanızın zor olduğunu söyledi ise emin olun hiç birşey denemeden sezeryan alacaklar. doktorlar özellikle de devlet hastahanesi doktorları direkt sezeryan demek yerine öncelikle deneyeceğiz diyorlarmış. bilginiz olsun. ve iri bebekte 40 haftayı beeklemiyorlar. doğumunuz yakındır. güzel haberler alın inşallah. geçmiş olsun şimdiden

kuflimon profile picture

benim bebeğim de en başından beri ileride gidiyordu 37 haftada ddiyet verdiler kilo aldırma diye. 38+1 de kontrolüm vardı 2 cm açıklık var dediler. Bebek kilosu 3600 dü. 39 a kadar gelmezse biz alacağız dediler. fitil ve suni sancı denemesi olacaktı. 38+4 te 2.kontrol vardı ve yine 2 cm açıklık devam ediyor artmamıştı. 39+1 e kontrol verdiler i gün değerlendireceğiz dediler. 38+5 te karnım sürekli sağa doğru uzuyordu rahim kasılıyormuş ve bebek hareketi çok az diye acile gittim. serum vs denediler sancım başlamıştı ama hiç bir şekilde hissetmiyordum 5 dk da bire düşmüştü. Bebek nabzı yükseldi diye serumu arttirdilar sakinlessin diye. en son yine açıklık artmayınca sezeryan aldılar. çok yüksek ihtimalle size de suni vs denemeden sezeryan alalım diyecekler. benzer durumları yaşayacağız. doktorunuz iri bebeği doğurmanızın zor olduğunu söyledi ise emin olun hiç birşey denemeden sezeryan alacaklar. doktorlar özellikle de devlet hastahanesi doktorları direkt sezeryan demek yerine öncelikle deneyeceğiz diyorlarmış. bilginiz olsun. ve iri bebekte 40 haftayı beeklemiyorlar. doğumunuz yakındır. güzel haberler alın inşallah. geçmiş olsun şimdiden

- kuflimon

bu arada 38+6 ya girince gece yarısı doğum yaptım 52 cm 3600 Gr doğdu oğlum

burcin.aliskan profile picture

Benim bebeğim için de 30. haftadan itibaren iri bebek dediler. Hatta 35'e geldiğimde şimdiden 3,5 kilo olmuş, böyle giderse doğuramazsın, diyet yap dediler ki ben gebeliğimin ilk gününden son gününe kadar toplam 10 kilo almıştım. Buna rağmen diyet önerdiler. Tabiki diyet yapmadım ve geleneksel yöntemle mezura ile ölçüm yapan elle muayene eden bir ebeye gittim. Bebeğin iri değil korkmana gerek yok dedi. Sonuç olarak 39+4'te oğlum doğduğunda 3280 gramdı. Yani diyeceğim o ki doktorunuzu değiştirin. Belli ki doktorunuz bayramda gideceği tatile zeval gelmesin diye sizi korkutmuş. Saatlerce doğumun başında durmak doktorlar için angarya geliyor ve 15 dakikada kesip çıkartayım diyorlar. Bedeninize ve bebeğinize güvenin. Sağlıkla kucağınıza alın.