38.Hafta İri bebek

Doktor & HastaneDoğum
cancancanfatmacan profile picture

Merhaba ben 38. Hafta kontrolünde çatı muayenesi oldum doktor çatımın basık olduğunu iri bebek doğurmamın zor olacağını söyledi. Bebeğim 3400 görünüyor ve kilo aldırma dedi yediklerime dikkat ediyorum ama ne kadar dikkat edersem edeyim 40. Haftayı beklersem bebek 3800 ve üstüne ulaşabilir ve doğum zor olur korkusu var doktorum haftaya suni sancı deneyebiliriz dedi normal doğum yapmayı çok istiyorum ama bebeğimi riske atmak hiç istemem. Doktorum 3600’e kadar kilo alabilir ama sonrası riskli dedi bir de 40. Hafta bayram ve arifeye denk geliyor doktorum şehir dışında olacak yani 40. Haftayı beklemek istemiyorum şu an tam 38+4’üm sizce doğum başlamazsa ne yapmalıyım direkt sezeryan günü mü alayım suni sancı mı deneyeyim benim durumumda olan oldu mu şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar

44f4ec46 profile picture

44f4ec46

Ben olsam bayramı beklemeden olurdum daha iyi olur doktor buradayken zaten bebek artık gelişimini tamamlıyor

660b0892 profile picture

660b0892

38+1 de sezeyan oldum 3470 kg doğdu kızım ama benim geçmişteki ameliyatımdan dolayı sezeryan zorunluydu normal doğum riskli değilse sizin ve bebek için normal doğumu tercih edin bence doğum sonrası sezeryan ağrısı iyileşme süreci çok zorladı beni umarım sağlıkla kolaylıkla doğumunuzu yaparsınız şimdiden güzel günleriniz olsun.

38.Hafta İri bebek | Momy