30.haftamdayım karnım sürekli çok sert bebek bir yerde toplanıyor sertleşiyor ve gün boyu böyle devam ediyor karnımın yumuşak olduğu anlar çok nadir gün içinde bazen bu sertlik canımı da acıtıyor normal mi
30.haftadayım karnımda hep sertlik var
Cevaplar
Benimde o sertlik olurdu dediğiniz gibi bir yerde toplanırdı.Rahatsı hissederdim ama ağrı, acı hissetmezdim.Acı kısmı normal gelmedi bana daha tecrübeli anneler bilir belki de normaldir.Bi doktora gözükseniz keşke acilden giriş yapıp
Yanıtlar
Yaşadığınız şey braxton hicks kasılması bu zamanlarda sık olur karın sertleşir belli bir süre yumuşar gayet normaldir doğum sancısı sanılabilir çoğu zaman eğer doğuruyorum sanarsanız sancı kasılma takibi yapıp ona göre karar verirsiniz 🙏🏻
benim karnımın sert olmadığı zaman sayısı çok az gün içinde hep sert oluyor ara ara da bebeğin toplandığını hissediyorum ve göbek deliğime yakın olduğu için göbek deliğim çatlıycak gibi bir acı oluyor
benim de o haftalardan itibaren sertlik başladı doğum olana kadar arada yumuşadı. herhangi bir sorun olmadığını söylemişti doktor
Yanıtlar
Benim de öyle olurdu kaskatı kesilirdi. Fakat bu durumun normal olduğunu doktor söyledi ayrıca o sertlik poposu imiş :))
evet bide başı aşağı geldikten sonra sertleşmeye başlamıştı
Benim de 31+4 teyim bende bugün doktora söyledim moral dedi ama acı ya da ağrı olursa acile giriş yap dedi nst ye girdim herşey normal sizinde öyle bende sertleşme belli aralıklarla oluyorsa normal ama sık sık olduğunda acile gidin sizde
teşekkür ederim yarın doktor kontrolüm var sorucam kendisine