3 aylık bebek uyku düzeni nasıl düzelir ?

Uyku
cb5536b4 profile picture

cb5536b4 |

kızlar 3 aydır gerçekten çok zorlanıyorum kucakta uyuyodu bi kaç gündür kundak yapıp emziği de zorla tutturup hamakta sallayarak uyutmaya çalışıyorum çok direniyo uykuya 8-9 gibi uyutmaya başlıyorum taaa gece 12-1 de anca derin bi uykuya geçiyor napıcam ? Keşke ilk doğduğundan beri kundak yapsaymışım. Bide emziği de maske lastiği ile tutturuyorum emzikte tutmuyo hep meme de olmak istiyo inanın 3 aydır çok zorluk yaşadım

Cevaplar

n9kn6bb8dd profile picture

Kundaklama yapılmaması lazım yapmak istiyorsan sadece ellerini yapman lazım bizimde öyle uyku düzeni yok saat 1 2 gibi anca uyuyor zamanla düzelecek diye umuyorum

dilaraengin profile picture

Emziği zorla tutturmaya çalışmanız onu daha fazla regüle etmek yerine tam tersine yoruyor olabilir. Çok fazla uyarıldığı ve yorulduğu için de uykuya dalamıyor olabilir. 3 aylık bebeklerde genellikle düzenli bir uyku alışkanlığı henüz tam gelişmemiştir. Bu nedenle uyanıklık penceresine dikkat etmek çok önemlidir. Bu dönemde bebekleri genelde 1,5–2 saatten fazla uyanık tutmamak gerekir. 2. saatin sonuna doğru uyku hazırlıklarına başlamak faydalı olur. Bir uyku rutini oluşturmanız işe yarayabilir. Örneğin: •Akşamları ılık bir banyo ve sonrasında hafif bir masaj, loş ışıkta sakin bir ortam ve aynı sırayla yapılan tekrar eden adımlar. Unutmayın, şu anda büyüme sürecinde. Gaz sancıları olabilir, gelişimsel sıçramalar yaşıyor olabilir ya da gün içinde öğrendiği yeni şeyler zihnini meşgul ediyor olabilir. Bazen de bu dönem sadece geçici bir uykusuzluk sürecidir.