3 aylık bebek uyku düzeni

UykuEmzirme
nesemblr  profile picture

merhaba güzel annelerimiz. 3 aylık bebeğim var kolikti gazlı ve mızmız bir bebekti çok şükür azalma var ama kolik olduğu için mecbur sallayarak yatırıyordum hem salamaktan vazgeçmek istiyorum nasıl bir yol izleyebilirm hemde gündüzleri en fazla 20 dk uyuyor nasıl uzatabilirim (evimde Tv yok uyarıcı olacak kullanmıyorum , pek bir yere gitmem ,pek misafir ağırlamam uyku Aralık saatlerine falan dikkat ediyorum lakin yinede uzamamiyor gunduzluk uyku aralığı

Cevaplar

b3c96f5f profile picture

b3c96f5f

bende aynı durumu yaşıyorum gündüz uyku süreleri sadece yirmi yirmi beş dakika benimde fikirlere ihtiyacım var yani gündüz toplasan iki saat uyumuyo

gamzesagin profile picture

Uyku eğitimi almıştım ben 5 buçuk aylıktı kızım bizimde durum aynıydı sürecin normal olduğunu kabul etmek lazım bence ilk başta sonrasında uyandığında tekrar uyutmaya çalışmak önemli ben öyle uzattım uykusunu uyumasa da her gün denedim uyutmayı bir zaman sonra uzadı

gamzesagin profile picture

Sallama konusunda da ben kucağımda gezdirerek uyutmayı denemiştim gezerek piş piş diyordum bir yöntem görmüşüm eğer kucağınızda sallamadan sadece gezerek uyursa zamanla biraz durup biraz yürüyerek şeklinde durmayı arttırarak devam ettim anlatabildim mi bilmiyorum

Haydiuykuya profile picture

Merhabalar, İlk 3 ayda, sizin de bahsettiğiniz gibi, fiziksel sorunlar (kolik, gaz, reflü vb.) uyku ile ilgili sıkıntıları da beraberinde getirebilir. Öncelikle kolik durumu devam ediyorsa, bu sürecin tamamen geçmesini beklemek önemlidir. İkinci olarak, bebeğiniz 5. ayını tamamlamadan desteklerin tamamen kesildiği bir uyku eğitimi önermiyorum. Çünkü 5 aydan küçük bebekler, kendilerini sakinleştirme becerilerini henüz yeterince geliştirememiştir. Ancak bu, hiçbir düzen kurulamayacağı anlamına gelmez. Elbette bir uyku düzeni oluşturulabilir. Bunun için uyku aralıklarına dikkat ederek ve uyku öncesinde yapacağınız düzenli rutinlerle bebeğinize uyku vaktini öğretebilirsiniz. Sallama desteğini ise aşamalı olarak, salladur tekniği ile azaltmak mümkündür. Ancak bebeği doğrudan yatağa koyup desteksiz uyutma kısmı için biraz daha beklemenizi öneririm. Sevgiler.🍀