3.5 aylık kız gece uyurken çok terliyor

UykuYenidoğan (0-6 Ay)
kayaela553 profile picture

3.5 aylık bebeğim 2 gündür gece uyurken çok terliyor her emzirme de üstünü değiştiriyorum giydirdiğim ince kalın farketmiyor bunu yaşayan var mı

Cevaplar

iremnazli859 profile picture

Evin derecesi en fazla 24 derece olmalı 20-24 derece arası eviniz kaç dereceyse ona göre giydirmeniz gerekiyor ya da uyku tulumu alın dereceye göre toglar var. Onun tabloları var, mutlaka çorapları çıkartın. Bebekler de ısı yayma işlevi bizden farklı ayaklarından çıkartamazsa kafası çok sıcak olur ya da terler. Benim evim 20-24 derece arası gidiyor tulum almadım daha ama hep uzun kollu zıbın giydiriyorsam altına pijama altı giydiriyorum, kısa kollu giydiriyorsam da pijama takımı ve üzerinide geceleri ince battaniye ile örtüyorum. Çorapları gece hiç giydirmiyorum, gündüz de çorapsız oluyor çoğunlukla evdeysem ben hep dışarıdayım her gün mecbur çorap giydiriyorum ama gittiğim yerde bile çıkartmaya özen gösteriyorum ortamın derecesi iyiyse ve ayakları terliyor benimkinin de ondan çorap giydirmemeye tercih ediyorum

bende gaz olur diye çorap çıkarmaya korkuyorum

- zeynep

Gazı olan çocuk her türlü gazlı oluyor çorabı çıkartırsın ama ayakları ince battaniye ile örtersin örneğin ben öyle yapıyorum. Isıyı bu sefer dışarıya atamıyor ve kafasına vuruyor hatta terliyor aynı zaman da kan dolaşımı diye bir şey var bebeklerde çorapla yatmayı pek önermiyor ki biz bile çorapsız yatıyoruz. Yatmadan önce gazını alın ve çorap giydirmeyin emzirdikten sonra gazını çıkartmazsa bile 15-20 dakika dik tutun ya da gaz damlası kullanın. 17 aylık bebeğim var bazen yanıma alıyorum biz battaniye kullanıyoruz yanıma aldığımda ortaya falan onu örtersem terliyor ondan dolayı yanıma alsam bile artık kendi ince battaniyesi ile örtüyorum.

çok küçük diye kıyafet üstüne çorap giyiyor 😅 hep bi gaz problemimiz vardı çorap tavsiye etmişlerdi. uyurken teke iniyor uyandığında diğer odalarda bi çift daha

- 9f676d1c

Çıkart ama ayaklarını ört bir de yarım kundak yap bacakları serbest kalsın kollarını bağla müslin battaniye ya da ince battaniye ile bacaklarını da başka ince battaniye ile ört bazen evin ısısı düşüyordu ben öyle yapıyordum çocuğum çorapsız diye hiç gazlı olmadı kat kat giydirmediğim için de hasta olmadı aşı olduğunda sadece zıbın ve ince battaniye takılıyorum.

Yani uzun lafın kısası bebekler soğuktan değil sıcaktan (terden) mikrop ve enfeksiyon daha kolay oluştuğu için hasta olur.

17 aylık demişim yine 17 haftalık bebeğim *