2026 planlı sezaryen kurban bayramı haftası

Doktor & HastaneDoğum
msehriban67 profile picture

Merhaba bayanlar. Son adet günüme göre 26+5 haftalığım ultrasona göre 1 hafta kadar önde. Kurban bayramı 1 günü benımde 38+1 günüm. Normalde planlı sezaryenlerı 38 haftada yapıyorlar ama doktorum kurban bayramından önceki hafta 38 oluyorsun diyor bunu ilk kez duydum. O ultrasona gore işlem yapmak ıstıyor. Ama onun 38 hafta dedıgı benım 37 haftam oluyor. Bu konuda bılgısı olan var mı? Yani genelde doktorlar ultrasona göre mi haftayı ayarlıyor yoksa bayramda çalışmıyorlar dıye mı böyle soyledı anlam veremedim.

Cevaplar

kuflimon profile picture

merhaba. aynı durumu yaşadım. 97 persantil ilerliyordu gebeliğim. 39 a kadar gelmez ise biz alacağız bebek zaten önde gidiyor demişlerdi. 38+6 da bebek hareketini az hissetme şikayeti ile hastaneye gittim ve sezeryana alındım. sebebi ise hem bebeğin ölçümlerde ileride çıkaması hem sancımın başlaması ama benim hissetmemem hem de açılma olmaması idi. yani toparlamak gerekirse sizin gerçek haftanız evet önemli ama ultrason ölçümü daha önemli. Bebek ileride ve iri ise ne yazıkki ölçümlere göre hareket ediyorlar

2026 planlı sezaryen kurban bayramı haftası | Momy