20.Haftada Perinatoloji Bölümüne Gitmek Şart Mı?

Doktor & HastaneRiskli Gebelik
nurgelll988 profile picture

nurgelll988 |

merhaba kızlar. gebeliğimde ikili testi şehir hastanesi'nde yaptırdım ve 20.haftada genel kontrol için perinatoloji bölümüne sıra almamı söyledi. ben sıra bulamıyorum üç aydır. ikili test sonucum ise temiz. diğer kontrollerimde de bebek gayet sağlıklı dendi. bu bölüme gitmek şart mı

Tartışmaya katılın

Yanıt vermek veya kendi sorunuzu sormak için Momy uygulamasını indirin.

Google Play'den alınApp Store'dan indirin

Cevaplar

kadriyezekeriya27 profile picture

valla ben bır sorun olunca gidildiğini biliyorum nıye oyle dedı kı acaba

Yanıtlar

testi istedikten sonra rutin kontrol için gitmem gerektiği söylendi. Bebek gayet sağlıklı da dendi

kadriyezekeriya27 profile picture

ben hiç duymadım açıkçası ben yaptırmadım yanı

d8317fae profile picture

d8317fae

valla ben bır sorun olunca gidildiğini biliyorum nıye oyle dedı kı acaba

- kadriyezekeriya27

Hayır alakası yok yanlış biliyorsunuz.Tüm gebelerin yaptırması gereken bir ultrason bu.bebeğin tüm organlarına damarlarına ,parmak sayısına kalbe giden kan akışına vs bakılıyor

zey1721 profile picture

genel kontrol değil detaylı ultrason haftası 20-22. haftalarda perinatolog bakıyor. ikili taramanın sonucu %82 civarında doğruluk veriyor. detaylı ultrasonda bebeğin tüm organları ölçülür incelenir, kalpte bir problem var mı her organ düzgün çalışıyor mu bakılır. parmaklarına kadar sayıyor doktor. ben fetal dna yaptırdığım halde gittim çünkü ikili ve fetal genetik hastalıkları (down sendromu gibi) tarar. organ gelişimi vs bunlar farklı bir konu

hilalozagac profile picture

detaylı ultrason çok önemli bir şey ikili test başka detaylı başka mutlaka git bütçen varsa özel hastaneler de yapılıyor. Bebeğin bütün organları 20.haftada gelişimini tamamlıyor tek tek her organına bakıyorlar bebeğin bir sorun var mı yoksa olması gerektiği gibi mi diye. Ben tıp fakültesinde prof bir doktora randevu alıp gitmiştim bebeğin 5 parmağını da tam görene kadar uğraştı. Herhangi bir problem görülse mesela kalbiyle ilgili diyelim doğum sırasında kalp doktoru da doğuma katılıyor bebek doğar doğmaz o doktorun kontrolünden geçiyor ve varsa bir sıkıntısı erkenden müdahale edilmiş oluyor.

a16af0e4 profile picture

a16af0e4

Merhabalar bende öyle bulamıyordum. Salı günleri saat 10 dan sonra 182 yi arayın her Salı açılıyor. Yapsanız güzel olur yapmasanız da sağlık olsun detaylı bir şekilde tüm organlara bakılıyor insanın bir nebze içi rahat ediyor ama öyle aman aman yapmasan olmayacak bişey değil.

Yanıtlar

teşekkür ederim ben MHRS'den talep oluşturdum hiç bildirim düşmedi ama her salı açıldığını öğrenmem çok iyi oldu

5ed97963 profile picture

5ed97963

İhmal etmeyin lütfen. İkisi farklı şeyler. Detaylı ultrasonda bebeğin fiziksel olarak organlarının işlevine bakılıyor. İkili tarama ise genetik rahatsızlıkların bebekteki ihtimalini verir. Detaylı ultrason kesinlikle bakılması gerekir. Neden hamileler teknolojiden bu kadar çekiniyor anlamıyorum. Ben her türlü testi yaptırdım. Bunlar hem annenin hem bebeğin sağlığı için çok önemli testler.

Yanıtlar

sizin öyle yapmanıza ve umarım bebeğinizin sağlıklı olmasına sevindim lakin paragrafta da anlaşılacağı üzere sıra bulamıyorum ve bu yüzden sordum çok gerekli olup olmadığını yeni hamile biriyim diye. yoksa teknolojiyle sıkıntım yok z kuşağı annesi olarak :D

3d6a6266 profile picture

3d6a6266

şehrinizde bulunan tıp fakültesinde de araştırın isterseniz ben tıpta gitmiştim 2 hafta sonraya bulmuştum randevu. Perinatoloji bölümünden bir prof hocaya özel muayene olarak randevu almıştım hastanenin kendi sitesinden. 700-800 tl civarı muayene ücreti vermiştim detaylı için de 3400 vermiştim şubat ayında

Yanıtlar

evet bulamazsam tıp hastanesini bende düşünüyorum. teşekkür ederim