4689d58f |
14+3 haftalık oldum gebeliğin başından beri hafif bulantım vardı ama hiç kusma yasamiyodum 12 haftadan sonra kusmaya başladım çok değil ama 2 3 günde 1 mesela ama çok güçlü öğürme geliyo bu haftalardan sonra bulantısı böyle artan var mı
4689d58f |
14+3 haftalık oldum gebeliğin başından beri hafif bulantım vardı ama hiç kusma yasamiyodum 12 haftadan sonra kusmaya başladım çok değil ama 2 3 günde 1 mesela ama çok güçlü öğürme geliyo bu haftalardan sonra bulantısı böyle artan var mı
14. haftalarda bazı gebelerde bulantı azalırken bazılarında bir süre daha devam edebilir, hatta bazen kısa süreli artış da görülebilir; bu durum yorgunluk, aç kalma, susuzluk, koku hassasiyeti gibi şeylerle tetiklenebiliyor. Evde küçük ve sık öğünler denemeniz, sabah yataktan kalkmadan birkaç tuzlu kraker/ekmek gibi hafif bir şey atıştırmanız, yağlı-baharatlı ve ağır kokulu yiyeceklerden uzak durmanız, gün içine suyu az az yayarak içmeniz ve bulantı geldiğinde temiz hava almanız işe yarayabilir. Ancak kusma sıklaşırsa, hiç sıvı tutamazsanız, idrarınız belirgin azalır/koyulaşırsa, baş dönmesi-halsizlik artarsa ya da kilo kaybınız olursa mutlaka doktorunuzu bilgilendirerek değerlendirme almanız en sağlıklısıdır.
77ac54aa
Benimde başından beri epey bulantı kusma yaşadım bir ara 9/10 haftalıkken sadece bulanıyordu heralde kusma bitti derken 12-15 hafta arası çıkardım…inşallah sizinde 16 dan itibaren zamanla geçecektir 🙏🏻