Kızım 1 yaşına girecek ama hala 7300gr ne yapsak yemiyor sadece anne sütü istiyor mama tutmuyor kilo alamıyor nolur yardımcı olun benim gibi anneler var mı tavsiyeniz nedir?
1 yaş kilo 7
Cevaplar
aae70f06
Doğum kilosu ne kadardı
Benim bebeğimde 8 kilo 2700 doğmuştu 2500 ile hastaneden çıktık ama ek gıda almak istemiyor sadece mama içiyor çok zorlanıyorum bende

Merhaba 🌸 Kızınızın sadece anne sütüyle devam etmek istemesi, 1 yaşına yaklaşırken ek gıdaya direnmesi sık görülebilen bir durum. Ama bu dönemde anne sütü tek başına artık enerji ve besin ihtiyacını karşılamaya yetmez, mutlaka ek gıdalarla desteklenmesi gerekir. Dikkat edebileceğiniz noktalar: Öğünleri küçük porsiyonlarla ama sık aralıklarla sunmayı deneyin. Yemek saatlerinde baskı yapmadan, sofraya oturtup sizinle birlikte yemesini teşvik edin. Sevdiği tatlardan başlayıp (örneğin meyve püresi) yavaş yavaş sebze ve tahıllara geçiş yapın. Gıdaları farklı şekillerde sunmayı deneyin (püre yerine küçük parçalar, buharda pişmiş sebze, köfte, omlet gibi). Oyun ve ilgiyle birlikte yemek saatlerini keyifli hale getirmek iştahını artırabilir. Anne sütünü reddetmiyor olması çok değerli ama bu dönemde tek başına yeterli değil. Zamanla çeşitlilik sağlayarak ufak ufak ilerlemeniz kızınız için en sağlıklısı olacaktır 🌼