İçeriğe geç
Menü

7 aydır tükendim, uyutamıyorum.

7e91c048 profile picture

7e91c048 |

Aylardır ne düzen ne ev kaldı, evim de zihnim de hayatım da darmadağın. 7 aylık oldu gece uykusuna dalmakta çok zorlanıyor bir saatten fazla sürüyor ve kucakta da uyuttuğum için tükendim artık. Gündüz uykuları desen ayrı dert. Ne yapacağımı nasıl uyutacağımi bilmiyorum yalnızım ve bebeğim de yorulduğu için hem üzülüyorum hem öfkeleniyorum. Bebeğimle salonda yerde yatıyoruz çok döndüğü için beşikte de durmuyor. bir yere gidemiyorum evime de kimseyi alamıyorum. Hiçbir şeye hiç kimseye yetişemiyorum, kendimi çok güçsüz hissediyorum. Artık normal bir hayat sürmek istiyorum niye böyle oluyor ne yapacağım.

Tartışmaya katılın

Yanıt vermek veya kendi sorunuzu sormak için Momy uygulamasını indirin.

Google Play'den alınApp Store'dan indirin

Cevaplar

42cad9a8 profile picture

42cad9a8

Öncelikle şöyle bi silkelenin ve geçeceğine inanın. Herşeye yetişmek zorunda değilsiniz. 4 çocuğum var ve hepsini yalnız büyüttüm hiçbir desteğim olmadan. Sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki. Bende hiç büyümeyecek sanıyordum ama hepsi zamanla geçiyor sadece biraz sabır istiyor. Şu an bebeğim 7 aylık ve söylediklerinizin aynısını yaşıyorum. iki tanesi okula gidiyorlar onlarla bi yandan ev yemek bi yandan bende bazen çıldırma derecesine geliyorum. Size tek tesellim geçecek olması. Bebeğinize odaklanın ev düzenli olsa da olur olmasa da.

rosenrot profile picture

İrlandalıanne’den uyku egitimi almanızı öneririm

ladygibba249 profile picture

Kuzucuğum, maksimum bir sene. Bir sene sonra evi toparlamanda yardımcı olacak. Ha tabii ki bir yandan da dağıtacak. Ama en azından "Şunu getir çocuğum, bunu götür çocuğum" dediğinde anlayacak ve yapacak. "Öyle yapma" dediğinde bazen işine gelmeyecek ama bazen de sözünü dinleyecek. Ve evet, ev dağınık olacak, ev pis olacak, mutfak almış başını gidiyor olacak. Ama tecrübeli annelerin de dediği gibi bu süreç geçici. Ben de arkadaşlarımı eve çağırırken çok zorlanıyorum. Mümkün mertebe kimseyi çağırmıyorum. Ama bol bol telefonla konuşarak bu sosyalleşme ihtiyacını karşılayabilirsin. Bir de zaten tam şu an pik yapma evresindesin yalnızlığın. Biraz daha dişini sıkarsan bu duruma alışacaksın, alıştığını göreceksin. Her şeye yetişmene gerek yok. Bir süre pazarı, alışverişi sen yapmasan da olur. Senin yaptığın birçok işi aslında sen yapmasan da olur. Oluyor, oldu. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Yalnız değilsin. uyku konusunda da kucakta uyutmaktan, sarılarak yatma pozisyonuna doğru bir geçiş rahatlatabilir seni.