4. ay uyku sorunu

Uyku
zeynep profile picture

zeynep |

oğlum 17 haftalık uyutma tekniklerinin hepsi 15. dk olunca çığlıkla bitiyor hiçbir şey işe yaramıyor, uyuyacağını anladığı an ağlamaya başlıyor sanki, gece gündüz fark etmiyor, keşke uyku vakti gelince biri benim yerime uyutsa nasıl uyutuyorsunuz siz bu bebeleri, bide bugün masumane akşam üstü yıkadım çabuk uyusun diye uyudu da, 40 dk sonra uyandı 2 saattir uyanık şu an nasıl uyutacağım bu çocuğu açtım ışığı oturuyoruz

Tartışmaya katılın

Yanıt vermek veya kendi sorunuzu sormak için Momy uygulamasını indirin.

Google Play'den alınApp Store'dan indirin

Cevaplar

986b64bb profile picture

986b64bb

uyku gerilemesi yaşıyor bebeğiniz. uyanıklık süresi dolunca daha çok ağlarlar strese girerler aslında uyumak istiyorlar ama yapamıyorlar. bi rutininiz varsa hiç bozmayın. örneğin her akşamki gibi rutinini yapın pışpışlama esnasında ağlıyorsa başka şekilde deneyin. hepsinde çığlık atıyor demişsiniz ama birinden diğerine geçerken mutlaka uykusuna yenik düşecek. tekniği ne sık değiştirin ne de çok fazla ağlatın. stabil bi gidişat uykusunu getirir sürekli değiştirmek beynini uyarır. ışık açmayın rutin dışında bişi yapmak ters etki eder. loş ışık beyaz gürültü kucak pışpış varsa pilates topu sling bunları bi dneeyin

Yanıtlar

zeynep profile picture

uyku uyanıklık süreleri ile kafayı yemiş durumdayım bir seferinde tam zamanında uyuyorsa diğerinde 2 saat sonra uyuyor bazen uykusuzluktan strese girip ağlıyor bazen de 2 saat uyanık kalmasına rağmen çok kolay uyuyor hiç öngörülebilir değil çok stres oluyorum gözünün içine bakıyorum uyku sinyali alayım diye ama olmayınca olmuyor, dün akşam da her denediğim teknik mesela salınmak kucağımda 15 dk çok iyi gidiyor uyuyacak diye düşündüğüm an tepinmeye başlıyor kesinlikle durmuyor, ana kucağına koydum los ışıkta orda oturdu uykusu geldi emzirdim 5 dk da uyudu sorunsuz ama 2 buçuk saat uyanık kaldı

986b64bb profile picture

986b64bb

15. dkya kadar sıkıntı yokken birden ağlıyorsa uykuya geçmek üzere olabilir benim bebeğim de 15-20,dk da uykuya dalar ortalama ve çoğunda ağlayarak uykuya dalar. başlar ağlamaya şş sesi ile bastırırım ppışpışlarım sonra öyle uyur. bazen geçişte zorlandıkları için bazen de gün boyunca aldıkları uyaranların verdiği bir enerjiyi atmak için ağlar boşaltır öyle uykuya dalarlar hemen desteği kesip başka bi şeye yönelince o süreci kesmiş olabilirsiniz

zeynep profile picture

evet bunu göz önünde bulundurmamış olabilirim çok yorulmuştum artık ve kucağımda tutmaktan da sırtım ağrımıştı o yüzden bırakmak istedim bitsin istedim bu akşam inşallah daha kolay geçer ama olmazsa da bu aklımda olsun

hanifeatr profile picture

benim bebeğim 14 haftalık hafta hafta aralarında tabii değişiklikler oluyor Ama ben ne olursa olsun ışığı açmıyorum 7.20'de uyutmaya başladım 9.40'da anca uyudu her bir ağlamasında tekrar koydum tekrar aldım emzirdim tekrar koydum en sonunda yenik düştü ve uyudu. doktor bana tam uyumadan daldığı anda koy. senin kucağında uyuyor bir uyanıyor ki senin kucağında değil korkuyordur bebekler bunları hisseder dedi. benim oğlum her bıraktığımda ağlıyor çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor henüz ben de bir çözüm bulamadım ama biraz sabır işi asla ışığı açmıyorum ve ışığı kapatmadan önce mutlaka uyku vakti geldi artık iyi geceler deyip kapatıyorum herhalde bir şekilde alışacaklar belki de aylarca böyle devam edecek

Yanıtlar

986b64bb profile picture

986b64bb

rutin doğru ama desteği atak zamanı azaltmamak lazım . destek esnek olmalı ekstra size ihtiyacı oluyor çünkü. gerekirse kucakta bi uyku döngüsü kalsın evet uyandığında halen kucakta mıyım dlyecek. geri uyuduğunda dalmadan koyarsınız yatağına. ama atak zamanı yardım eli uzatmış bebeği tek yatırmak yanlış geliyor bana. hiçbir şey değişmedi annen yanında bu zamanda daha da yakınında denilmeli hissettirilmeli. atak bitince eski düzene dönerseniz

evet gündüzleri sürekli koyduğumda ağlarsa en sonunda yanına yatıyorum. ama tam uyuduğuna emin olduğunda yatağa mutlaka bırakıyorum. atak dönemlerinde de hep tek başımıza kanepede yattık Bir tık üstüme koyuyordum ezmemek için o şekilde uyuyorduk ama bunları sadece gündüz yapıyorum

986b64bb profile picture

986b64bb

bazen gece tutuyor geceleri birlikte yatıyoruz güvenlik önlemleri alıp kol altına destek vb öyle uyuduk kaç kez.. gerçi benimki uyku sayılmaz da her an bişi olabilir korkusuyla gözller kapalı bekçilik yaptım resmen ama en azından ağlamıyor yormuyordu

oğlum üç buçuk aylık artık bir süre sonra geceleri uyuyor. 9.30'da uyudu ilk uyanışı 6 saat sonra oluyor sonraki uyanışı da 2 ya da 4 saat sonra ondan sonra ancak bir saat falan uyuyor ben bu düzeni bozmamak için akşam mutlaka yatağına bırakıyorum zaten çok kötü durumdaysa atak haftası ise hiç uyumuyor yani kucağından bıraktığım anda ağlıyor çok da almasını bekliyorum o zaman gözünü tam kapatmasını nefesinin yavaşlamasını falan bekliyorum

ama akşam sabretmezsem uykuya gece geç saatlerde geçerse bu sefer sabah saat kaç olursa olsun ayılmıyor asla. benim derdim gündüzleri gündüzleri yatağına bıraktığım zaman 45 dakika bir saat arası uyuyor ve sonra ağlayarak uyanıyor ve asla ayılmıyor ikinci uyanmasını 3 uyanmasını kaç olursa olsun her birinde uzun süre memede kalmak istiyor

986b64bb profile picture

986b64bb

meme en güvenli alanı sizden süt değil güven emiyor:) emzirirken başka desteği de birlikte verin örn pışpış. daha sonra emme esnasında uyuklarlen hafifçe meme çekin uyanıp geri isterse verin istemezse yavaş yavaş memede durmadan uyuyabildiğini öğrenecektir ara ara yapılabilir. sonra işeri zaman da sadece ikinci desteği pışpışı deneyin aşina olduğu için çok zorlanmayacaktır. 4ten sonra yapılabilir su an alsın alabildiği kadar güveni :))

pış pış sadece kucağımda işe yarıyor zaten beyaz gürültü de denedim ama olmadı. evet memeyi cektigimde geri isterse inatlasmiyorum ama bugün 2 saat gündüz memede uyudu yanına uzandım artık çok yoruldum ve çektim. çeker çekmez uyandı. bu döngüyü saglayamadigimi düşünüyorum. gündüz ne kadar uyumalı ne zaman uyanması gerekiyor anlayamıyorum. aglatmamak için meme veriyorum ama çok yorucu

çok emdiği zamanda ard arda kusuyor midesi çok dolu olduğu zamanda uyumuyor. sanırım bir süreç peki ne zaman düzelecek

986b64bb profile picture

986b64bb

4. ay atağından sonra kademeli azaltırsınız şu an çok ihtiyacı var

zeynep profile picture

emzik alıyorsa hafif dalınca göğsümü çekip emzik veriyorum ben öyle yatırıyorum ama bugünlerde yapamaz oldum uykuda da olsa anlıyor emziği değil beni istiyor

986b64bb profile picture

986b64bb

atak zamanı huyu düzeni değişebilir siz sadece rutini bozmayın o rutin ağlasa bile devam edince rahatlar birşeyler değişiyor diye ağlıyor zaten