hepinize merhaba🤗 bebegim su an 3 bucuk aylik kiz bebek. dogum kilosu 2860 gr boyu 48 cmdi. su an guncel kilo 6 kilo boy 57 cm. sizce normal midir? sizin bebislerin gelisimi nasil?
3 bucuk aylik bebek gelisimi
Cevaplar
merhaba benım bebegımmde yaklasık sizinkıyle aynı kılo ve boyda dogdu şuan 5800 58 cm dün kontorolldeydık gayet normal kabul edilebilir ölçüler bence
Merhaba, Genetik faktörlere de bağlı biraz.. önemli olan doğumdan bu yana büyüme hızı büyüme eğrisidir yani persentile bakmalısınız. çünkü belli bi standartı yok her çocuk özeldir bireyseldir. bazen kilo durur boy uzar bazen boy durur sosyal duygusal gelişimi ya da motor becerileri gelişir. Fiziken bakılacak olursa önemli olan çişli bez sayısı ve düzenli kilo alımıdır. 3 buçuk ayda gayet güzel bi kiloya sahip MaşaAllah. Rabbim daimi sağlık afiyet versin 🌸
Merhaba oğlum 3625 gr 54 cm doğdu, 3 aylık şu an bugün izlemimiz vardı. 7.5 kilo, 63 cm. Gayet iyi
Oğlum tam 3,5 aylık. 3300 doğdu 57 cm doğdu. Şimdi 64 cm fakat 5200 gr civarında. Anne sütü içti 3 ay sadece. Şimdi günde 1-2 mama veriyoruz. Neden kilo almıyor diye çok üzülüyorum.
“bu kiloya sadece anne sütü alarak mi ulaştınız mama desteği var mı masallah böyle görünce benim bebeğim sanki geride kalmış hissettim sadece anne sütü alıyor şu an”
- papatya
Sadece anne sütü ile besleniyor... Ama kötü hissedip kendinizi suçlamayın, benim 3. Bebeğim, ilk oğlum 1 ay anne sütü alabildi, kızım 5 buçuk ay anne sütü ile mama birlikte beslendi... Şimdi bebeğim 3 aylık sadece anne sütü alıyor.. Aynı anneden doğan bebekler bile farklı oluyor.. Ayrıca anne sütü tabiki çok kıymetli ama ilk oğlum hep mama ile beslendi ve anaokuluna gidene kadar hiç hasta olmadı.. Yani mama ile beslenen bebeklerde gayet güzel gelişiyor, gayet de sağlıklı büyüyorlar..
“Oğlum tam 3,5 aylık. 3300 doğdu 57 cm doğdu. Şimdi 64 cm fakat 5200 gr civarında. Anne sütü içti 3 ay sadece. Şimdi günde 1-2 mama veriyoruz. Neden kilo almıyor diye çok üzülüyorum. ”
- 8xn2j7tb2k
Ön süt ve arka süt birbirinden ayrıdır.. Ön süt daha sulu, arka süt daha yağlı olur.. Arka sütü aldığından emin misiniz.. Belki de sütünüz gayet de besleyici ama arka sütü almadığı için kilo alamıyor olabilir.. Bir de beslenmenizi gözden geçirin derim.. Protein ve bol yeşillikli bir beslenme düzeni oluşturun.. İncir kurusu, hurma, dut kurusu bunları birlikte kaynatıp için... Bal, muz, çörekotu, süt, hurma bunları blend edip için sütünüzü yağlandırır.. Bir de tahin pekmez mutlaka her kahvaltı da tüketin...