19 haftamda ayaklarım şişmeye başladı öğretmen olduğum için çok ayaktayım ama tahlilimde pek bir şey çıkmadı doktor yönlendirme yaptı bu haftalarda aynı durumu yaşayan var mı acaba başka bölüme gidiceğim korkuyorum
19 hafta ayak şişmesi
Cevaplar
Bol su ic tuzu azalt mumkun oldukca ayaklarinin altina yükselti koyup uzan sisiyo yapck bisi yok mlsf
Yanıtlar
Zaten aklıma doktorun sözleri takıldı bu haftalarda gebelik dolaylı şişmez dedi biraz da fazla turşu yiyordum
81785d71
Aynı haftalarda başladı benimde maalesef ve doğuma kadarda artarak devam etti. Yapacak hiçbirşey yok. Ben suya sokuyordum ayaklarımı ve havuza girmek iyi gelmişti ama enfeksiyon riskinden 1 kere girmiştim. Tansiyon ve idrar takibi yapın ben öyle yaptım. 40. Haftaya kadar düşük tansiyondu hep bir sıkıntı olmadı fakat biranda yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye başvurduk ve maalesef gebelik zehirlenmesi başlamıştı sezeryan ile doğum yaptım. Siz sadece takip edin yeterli şükür bir sıkıntı olmadı normal doğum olsun diye beklemiştik son anda gebelik zehirlenmesi başlayınca beklenmedi. Tabi bu herkeste olacak diye birşey yok. Benim zaten bebeğim doğabilecek durumdaydı şükür ikimizde iyiyiz
Yanıtlar
Doktorum bu hafta da gebelik kaynaklı şişmez dedi başka bölüme sevk etti kafamı karıştırdı yine de kontrol amaçlı gidiceğim sanırım idrar yollarını da üşütmüştüm onla da alakalı olabilir ama genel olarak işim ayak başı olduğu için ayakta kalmaktan bence benim hamilelik önce si de tansiyonum genel olarak da düşüktü şimdi de öyle
81785d71
Her doktor farklı yorum yapıyor. Bana çevremdekiler hareketsizlikten ödem olmaz bukadar erken diyordu doktorumda olur tedbir amaçlı tahlil yapalım dedi ama oluyormuş demekki her hamilelik bir değil. Tahlilleri yapın temizse dert etmeyin aynısını fazlasıyla yaşadım merak etmeyin. Maalesef çok acıtıyor ve sonlara doğru çok zorlaşıyor inşallah sizin öyle olmaz
Gerçekten çok teşekkür ederim tedbir amaçlı dahiliye ve kalp ve damar cerrahisine gidiceğim ama benim büyük sıkıntım çok ayakta kalmam meslek gereği