18 günlük huzursuz

Yenidoğan (0-6 Ay)Emzirme
birce profile picture

18 günlük kızım var 2 gündür gaz sancısı çekiyor ve kaka da yapamıyor. uykuları da iptal oldu. sürekli meme istiyor. ne yapmalıyım

Cevaplar

rtb64cmkb6 profile picture

Benimkisi de kaka yapamıyordu ama yenidoğanlarda cok sık görülen bir şeymiş, 2 aylık 2 gün zeytinyağı verdik doktor tavsiyesi ile tabikii, 2 günde bir yapıyor zeytinyağını bıraktım 2 gün kullandık

sibel profile picture

2 yaşında oğlum var, ilk 3 ay o şekilde geçti, gazı oluyor emiyor, sonra yine gaz oluyor , kendiliğinden geçecek, maalesef zamanla. gaz masajı yapın tabi yine de

Aysglsıla profile picture

Bol bol her bez değişiminde masaj yapmalısınız. Masajda zeytinyağı veya badem yağı kullanabilirsiniz. Benim bebeğim kolik ve ben acı elma yağının faydasını gördüm, pek önerilmese de. İsterseniz doktorunuza danışarak zeytinyağı ile seyreltip kullanabilirsiniz. Sadece karnı değil, mutlaka ayak altı ve sırtına da masaj yapın. Siz kimyon çayı tüketin mutlaka işe yarayacaktır. Doktor önerisiyle gaz damlası da başlayabilirsiniz. Ben entoragis ve Nurse Harvey's kullandım, ikisi de işime yaradı. Zeytinyağını içirmeyi o haftalarda doktorlar asla asla önermiyor, ama makatına sürebilirsiniz rahat kaka yapması için. Geçmiş olsun 🌸

dilaraengin profile picture

Kesinlikle mama ya da anne sütü dışında bir şey vermemelisiniz. Eğer yapabiliyorsanız her gün sıcak suyla (2 günde bir sabunla) yıkayın ve ardından yağlayıp masaj yapın. İlk önce yukardan aşağı 8 kere sonrasında da göbek deliğini merkez alarak saat yönünde 8 kere bebeğin göbeğini ovalayın. Sonrasında bacaklarla nazikçe karnı sıkıştırın ve bunu sürekli tekrarlayın. Sürekli memede kalma isteği gaz çıkaramamasından kaynaklı, bebek memeyi bırakınca mutlaka sırtını sıvazlayarak ya da hafifçe pıt pıt vurarak gazını çıkartmayı deneyin.