1 aylık bebeğim sütüm azalıyor gibi hangi mamayı kullanmalıyım

Yenidoğan (0-6 Ay)
802c491f profile picture

802c491f |

1 aylık bebeğim var 2 3 saatte bir hep emzirdim ilk 20 gün sütüm kendisi akıyordu göğüslerimden son 5 gündür sütüm akmıyor kanallar tıkalı olabilir diye düşündüm sıcak uygulama yapıyorum masaj falan ama miktar olarakta azalmış gibi geliyor hep makine ile sağıp veriyorum 2 3 gündür süt ve mama ikisini bir vermeyi düşünüyorum hangi mamayı almalıyım sizinde böyle oldu mu

Tartışmaya katılın

Yanıt vermek veya kendi sorunuzu sormak için Momy uygulamasını indirin.

Google Play'den alınApp Store'dan indirin

Cevaplar

2ba02fe6 profile picture

2ba02fe6

ben de yaşadım ama mama verince bu sefer süt tamamen azalıyor çünkü sütte olan ihtiyaç azalıyor süt arz talep meselesi ile üretilir ne kadar çok süt talep edilirse o kadar çok üretilir o yüzden bebeği sık sık emzirmek gerekiyor kafanızın rahat olması lazım olabildiğinizce sakin kalmanız az stresli olmanız lazım ve bebeği sık sık emzirmeniz günde de en az 3 litre su su içmeniz gerekiyor bebeğinizle bol bol ten teması yapmanız gerekiyor ben bebeğim ikimiz tenten’i sarılarak aylarca uyuduk sütümün gelmesi için ısrarla mamaya başlamadım çünkü başlarsam tuttum daha da azalacak ve hatta bitecekti beyin öyle programlanmış çünkü bol uyku stres bol su bol ten teması inanın bana bunları uygulayın üstünüzü ne kadar arttığını fark edeceksiniz bir de şöyle bir şey var ki üçüncü aydan itibaren göğüsler artık yumuş yumuşuyor ve yumuşadığı için bize sanki sütümüz azalmış gibi geliyor şu an bebeğim yedi aylık ve yedi aydır o kadar çok uzmana başvurdum o kadar çok uzmanla konuştum ki bu söylediklerim onların söyledikleri. Mesela bir uzmanın söylediği de bebeği emzirirken daha iyi sadece bebeğe odaklanın başını okşayan sevin ona bakın kesinlikle telefonla vs uğraşmayın ki beyin o bebeği algılayıp ona süt vermesi gerektiğini anlasın Prolaktin hormonu salgılansın bunun gibi çok fazla detay var Tenten saatlerce yan yana sarılarak uyuyun kim ne derse de desin benim kayınvalidem çok ayıpladı Tentene uyunur mu ne gerek var böyle şeylere diye ama iyi ki de yapmışım yoksa sütüm kesilecekti bunları uygulayın lütfen geri dönüşünüzü de buraya yazın çok merak ediyorum umarım işe yarar❤️ bir yandan bebiş ile ilgilendiğim için sesli klavyeyle yazdım yazım hatalarım olabilir kusura bakmayın